Thursday, July 28, 2016

masih terhidu lagi bau train sentul timur, 
kedengaran train sudah tiba dan berebut melangkah masuk ke dlm train.
badan tersandar di tiang di dlm train, sambil melihat kaki sendiri dan jiwa terusik apabila tiba di salak selatan, 
tapi aku mahu ke destinasi sentul timur.
yang mampu aku mengimbas kenangan dan terseyum sendiri.
aku rindu suasana dan rakan2 disana.
mereka apa khabar?

Thursday, July 21, 2016

last words

bukan untuk aku.

sampai penghujungnya kita tak ada apa mahu bicarakan.
sampai jumpanya, aku tak ada rasa yang diperlukan lagi.

kau ali yang di minda aku selamanya.

terima kasih.




Thursday, February 5, 2015

Esok Belum Tiba lirik


Terjaga, ku disentuh lembutnya suria
Dan siang pun berubah
Pelangi hidup disambut senja
Pabila, kau cuba buktikan pada semua
Kau bersungguh membina
Apa yang kan runtuh jua
Sedarlah kita, malam mungkin ada
Sedarlah, esok belum tiba
Kejutkan aku bila kau bersedia
Oh bintang setia, menari di angkasa
Khabarkanlah pada mereka
Sesungguhnya nikmat didunia
Itu hanya sementara.
Berdoalah kita
Moga terus bernyawa
Khabarkanlah pada meraka
Sesungguhnya nikmat di syurga
Itu kekal selamanya
Sedarlah kita, malam mungkin ada
Sedarlah, esok belum tiba
Sedarlah kita, malam mungkin ada
Sedarlah, esok belum tiba
Kejutkan aku bila kau bersedia

Lagu : Esok Belum Tiba
Artis : Nastia feat. Liyana Fizi

Saturday, November 8, 2014

Fynn Jamal Album


 Fynn Jamal-Suatu yang pernah

Habis sudah madah
Tak ada satu pun yang tertinggal
Setiapnya telah
Kau ambil dan terus kau jual

Seolah tak pernah memakna apa
Seolah tak pernah kau inginkannya
Seolah- tak pernah

Dikutipku bila sudi
Di bila tidak, dibiar mati
Dan lebih menyakitkan
Ku tetap tunggu di tepi jalan

Seperti tak pernah ku ada harga
Seperti tak pernah kita bersama
Seperti tak pernah kau mahu aku
Tak pernah rindu
Tak pernah rayu
Dulu

Terleburhancur kebal rusukku
Berkecaisepai, terpecahbelah
Terima kasih atas ajarmu
Cinta tak wujud
Ah, tak pernah

Dan dengarkan jeritku
Jujur tak terfitnah
Kau hanya bagiku
Suatu yang pernah
Suatu yang pernah

Takkan ada apa
Yang mampu untuk buat kau pulang
Bila sudah tiada rasa
Bikinlah apa, tetap kau terbang

Takkan ku pujuk kau jangan pergi
Takkan ku minta kau fikir lagi
Takkan ku paksa renung semula
Takkan ku suruh apa-apa
Takkan ku izin tubuh dibuka
Takkan ku pamer reput di dada
Takkan ku lemah
Takkan ku goyah
Takkan ku biar tubuh didarah

Terleburhancur kebal rusukku
Berkecaisepai, terpecahbelah
Terima kasih atas ajarmu
Cinta tak wujud
Ah, tak pernah


Saturday, April 26, 2014

dear, encik Z

encik Z,
sihat ke? baek baek aje kan?
encik Z, sye sihat je slalu..awk xperlu risau pasal sye.. memg awk xtye pon kan.. hehehehe :D
encik Z, awk selesa ke skrg?
sye harap awk bahagia disamping org baru, sye xkacau awk dah, sye xgurau dgn awk lgi, sye xpangil awk lgi..
sye xsgka kte dah sprate, awk dah bole teruskan tanpa sye.. begitu jgk sye..
mybe kte xde jodoh..
terima kasih buat sye bahagia sebelum ni, buat sye trseyum, buat sye sedar dri kesilapan..
now sye dah paham erti prpisahkan..
sye agak sunyi bile awk xde.. mybe sye rindu dgn knangan kita..
apa yg kita buat promise sblm ni, sye sedar..org yg buat prjanjian and yg mendengar itu tidak wujud lgi..
org yg paling special mybe dtg hanya skli..
sye akn pastikan sye akan lebih hargai lelaki seterusnye..
sye mitk maaf untuk sebelum ni.. awk xprlu mitk maf.. sbb smuenye telah brlaku.. halalkan mkn minum sye..
sye nk awk teruskan life and senyum selalu..chhayyookk!! :)



Sunday, December 15, 2013

Saturday, December 14, 2013

Saturday, November 30, 2013

mse berlalu terlalu pantas.. ape yg brlaku trlalu cepat.. hhhaa.. cepat je mse dah nk naek sem, so aq dah nk balik gombak.. walaweh.. sedih bile nk tingalkan kampungku.. B.penawar aman, di sini lah aq membesar.. byk bnde yg aq belajar dripde org yg aq kenal.. dlu mse sekolah aq selalu terpkir ''dah abes sekolah kt mne aq smbung study''.. now takdir aq kt gombak, so kne terima hakikat ahad kne balik.. wweee.. buat2 suke.. pdhal malas nk megadap asgment, quiz, exam smue tu.. huh -_-' .. skrg dlm pale otk aq ''kt mne aq kije nty, ape future aq''.. waahh.. smue ni mistry.. bile dah brlaku kte xprsan ia akan jdi kejutan.. hahaha.. so kte perlu bersedia untuk menghadapi kehidupan.. bye!